Welkom bij de Vlinder van Maastricht!

Tom Dumoulin (Maastricht, 11 november 1990) is een Nederlandse wegwielrenner die vooral bekendstaat als tijdritspecialist en klassementsrenner. Hij reed van 2012 tot en met 2019 bij dezelfde wielerploeg, van 2017 tot 2020 Team Sunweb geheten. Op 19 augustus 2019 maakte hij bekend dat hij een 3-jarig contract heeft getekend bij Jumbo-Visma (T), waar hij vanaf 2020 gaat rijden.

Dumoulin won in 2017 twee meerdaagse wedstrijden op WorldTour-niveau, te weten de Giro en de BinckBank Tour en hij werd in 2017 twee keer wereldkampioen, in de ploegentijdrit en in de individuele tijdrit. In 2018 werd hij tweede in zowel de Giro als de Tour. Hij won in alle Grote Rondes etappes (vier in de Ronde van Italië, drie in de Ronde van Frankrijk en twee in de Ronde van Spanje) en droeg in twee van de drie grote rondes in totaal 23 dagen de leiderstrui (17 roze truien in de Ronde van Italië en zes rode truien in de Ronde van Spanje). Dumoulin huwde op 20 oktober 2018 zijn vriendin.

Lees meer op WP

hartje_250_donkerpa…

 

Aanrader: Tom Dumoulin op Het Clubs Dagblad

De Vlinder van Maastricht, of beter gezegd, Tom Dumoulin, is Neerlands hoop in bange wielrendagen. Hij is de Max Verstappen en Kiki Bertens van zijn wielersport, en na zijn klinkende zege in de Giro is iedereen er eindelijk eens van overtuigd dat hij in staat is tot grote daden! Het zou gek zijn als deze held op wielen geen eigen club had op Clubs, en Marilyn Presley is nooit te beroerd om vaderlandse sporthelden te eren.

Toevallig weet ik dat deze club letterlijk nieuw leven is ingeblazen, en dat is een goede keuze geweest, omdat er zoveel is om over te schrijven. De Giro is van start gegaan en natuurlijk zijn alle ogen gericht op Tom. Flikt hij het kunstje weer? Gaan de tijdritten de beslissing brengen? Je volgt het allemaal, op de club van Wilma.

(Bedankt Marcel)

 

JUMBO VISMA

Bedankt voor je bezoek

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: